У Апатину одржана „Културна домијада”

Kulturna domijada Apatin

У Апатину је јуче одржана „Културна Домијада“, сусрет домова ученика Војводине који је окупио 200 учесника.

– Желим да вас поздравим и пожелим добродошлицу у Апатин, и пре свега, иако је Домијада такмичарског карактера, да се добро забавите. Да буде занимљиво и да вам остане у лепом сећању, па да нам се вратите поново – рекао је приликом отварања Недељко Шарац, директор Техничке школе са Домом ученика.

Апатински Дом ученика Техничке школе више пута до сада је био домаћин Спортске домијаде, а ово је други пут да је организовао Културно-уметничку домијаду.

– На програму су такмичења из свих шест уметничких дисциплина, сем филма. Ученици су се такмичили у неколико категорија. У оквиру музике, такмичење је било у класичној, етно и популарној музици, као и категорија плеса; сликали су или писали на задату тему, а у Дому културе је представљено све оно што је захтевало сцену – истакла је Сњежана Милосављевић, професорка српског језика и књижевности.

Као што су бројне јавне манифестације биле прекинуте у време пандемије ковида 19, исту судбину је имала и ова манифестација. На овом сусрету се чуло да се сви надају да је томе дошао крај и да ће ова лепа манифестација наставити традицију одржавања, на радост ученика и њихових домских васпитача.

На крају дана ученицима и њиховим менторима су подељене дипломе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs