У Апатину одржана штукијада на пловак

Pecanje

У организацији УСР “Буцов” из Апатина, одржано је такмичење у лову на штуку. Ова популарна штукијада на пловак, у оквиру зонске лиге у којој учествују Кула, Сивац, Црвенка, Крушчић, Врбас, Бачки Петровац и Апатин, окупила је 56 екипа из целе Војводине.

Иако су услови за лов на штуку били одговарајући, уловљен је само један примерак ове рибе тежине 1615 грама, те је за овај улов екипи “Д и Д” из Бачке Паланке додељено прво место. Обзиром на околности, остали победници овог такмичења су извучени путем жреба, па је тако друго место освојила екипа “Комора” из Црвенке, треће место екипа “Буразери” из Сомбора, четврто “Каналџије” из Крушчића, пето “Шогори” из Црвенке, шесто “Муж и жена” из Фекетића, а седмо екипа “Смуђ” из Црвенке.

За четири првопласиране екипе додељене су новчане награде, док су петој и шестој екипи додељене награде у виду риболовачког прибора. Пласиране екипе су стекле право да учествују на завршној штукијади која се одржава 28.11.2021. године, у Врбасу.

За следећу сезону овог такмичења у Апатину, из УСР “Буцов” најављују да су у току преговори да се изврши чишћење потеза на ДТД каналу, чиме ће се омогућити такмичење већег броја екипа, као и решавање проблема које узрокује водостај у заливу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs