У априлу позиви за финансирање пројеката цивилног друштва у више локалних самоуправа – На располагању буџет већи од 525.000 долара

Posao

Локалне самоуправе у Србији уз подршку Европске уније (ЕУ) и у партнерству са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП), расписаће до краја априла јавне позиве за финансирање пројеката организација цивилног друштва (OЦД) који могу да допринесу локалном развој, саопштено је данас.

Јавне позиве ће отворити Град Крушевац, Управа за омладину и спорт града Новог Сада, Град Суботица, као и општине Бабушница, Владичин Хан, Врњачка Бања и Топола. Циљ тих јавних позива је да, јачањем сарадње са организацијама цивилног друштва, локалне власти у тим градовима и општинама унапреде квалитет јавних услуга које пружају грађанима.

Кроз јавне позиве ће бити подржани пројекти ОCD који доприносе унапређењу положаја и квалитета живота младих и припадника рањивих група, као и други пројекти који су у складу са развојним приоритетима тих седам локалних самоуправа, попут унапређења јавног здравља, заштите животне средине и развоја туризма и креативних индустрија.

Све заинтересоване организације цивилног друштва предлоге могу да пријаве путем појединачних јавних позива које ће свака локална самоуправа засебно расписати током априла 2022. године.

За реализацију најуспешнијих пројектних предлога који пристигну на јавне позиве у 2022., биће издвојено укупно до 525.000 УСД, односно до 75.000 УСД по локалној самоуправи што, осим средстава које је обезбедила ЕУ, укључује и суфинансирајућа средства локалних самоуправа.

У току трајања јавних позива биће организоване обуке и обезбеђена менторска подршка о припреми и управљању пројектима.

Први јавни позив отворила је општина Врњачка Бања, а рок за пријаву је 12. мај. Инфо-сесија о овом јавном позиву биће одржана 14. априла 2022.

Сви детаљи о условима, роковима и начину пријаве, као и сва неопходна документација, биће по отварању осталих јавних позива доступни на званичним интернет страницама локалних самоуправа, као и на сајту УНДП.

Јавни позиви за финансирање пројеката организација цивилног друштва расписују се у оквиру пројекта “ReLOaD2 – Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2”, који финансира ЕУ, а спроводи УНДП.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије