У Аустрији рекордан буџет за борбу против криминала, посебно по питању борбе против кријумчарења људи

Austrija

Министарство унутрашњих послова Аустрије идуће године имаће рекордан буџет за интензивирање борбе против криминала. Буџет Министарства у идућој години износиће 4,7 милијарди ева, што је за 700 милиона евра више него ове године.

Додатна средства министар унутрашњих послова Герхард Карнер жели да уложи у интензивирање борбе против кријумчара људи и ирегуларне миграције, против тероризма и сваког облика екстремизма, али и против сајбер криминала.

“До сада највећи буџет Министарства унутрашњих послова је добра инвестиција, потребно улагање у безбедност и заштиту грађана”, подвукао је Карнер.

Он је истакао да ће, у вези кријумчара и ирегуларне миграције, бити појачана помоћ у заштити границе Србије и Мађарске, али и употребљени дронови на граници између Србије и Северне Македоније. Нагласио је да илегални мигранти треба да буду протерани још из држава Западног Балкана као значајан сигал против кирјумчарске мафије.

Да би се борба против кријумчара појачала Министарство ће набавити додатну опрему, између осталих 48 дронова, возила за ноћно надгледање и осам детектора откуцаја срца, као и модерна технологија за пренос података.

Што се сајбер криминала тиче, указао је да је прошле године забележен раст кривичних дела за око 30 одсто, што је, каже Карнер, неподношљиво стање. Због тога ће центар за борбу против сајберкриминала при Савезној криминалистичкој служби у наредне три године бити појачано са актуелних 70 на 120 експерата.

Против раста терористичких и екстремистичких кривичних дела ће специјалне јединице, као што су Кобре, бити опремљене специјалним возилима. Тако ће возни парк бити појачан са мултифунционалним возилима са системом за превоз експлозива, те и друга возила којим треба да се код транспорта смањи оапсност од повреда.

Поред тога биће набављена сва заштитна специјална опрема против хемијске, биолошке и радиоактивне опасности.

Карнер је најавио и обнову полицијских станица, услед којих ће бити модернизоване, као и опрема за све припаднике полиције. Како би се привукли млади да приступе полицији, биће покренута кампања којом треба да се повећа број чувара реда, посебно жена.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs