У Војводини највише дивљих депонија и узурпације државног пољопривредног земљишта

Од када је половином маја омогућено електронско пријављивање, Министарству пољопривреде је стигло 149 пријава дивљих депонија на пољопривредном земљишту и 109 пријава узурпације и подзакупа државних ораница, наводи се у информацији тог министарства.

Највећи број пријављених дивљих депонија је у Војводини – 94, из централне Србије је стигла 31 пријава, док се 24 пријаве односе на депоније на подручју Београда.

Највише пријава за узурпације пољопривредног земљишта у државној својини је из Војводине – 60, а 29 се односи на пријава из централне Србије и 20 на београдске општине. Према броју пријављивања државних ораница издвајају се Пећинци, Панчево, Зрењанин, Сечањ, Сомбор, Нови Сад, Kовачица и Ириг, а у централној Србији Алексинац, Мионица, Чајетина, Ниш, Kњажевац и Сјеница. На територији Београда пријаве узурпације односе се на општине Сурчин, Вождовац и Палилула.

“Након обраде пријава, Управа за пољопривредно земљиште упутила је захтеве за утврђивање фактичког стања на терену Сектору пољопривредне инспекције”, наводи се у информацији.

Б.K.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије