У Грчку са било којом вакцином, у Турску са негативним тестом

Министарка туризма Татјана Матић изјавила је да ће грађани Србије моћи да путују у Грчку од 14. маја, преко Северне Македоније, али ће већ средином априла моћи да уђу из Бугарске, уз потврду о вакцинацији или са антигенским тестом. Неке агенције су већ почеле да продају летње аранжмане, а први чартер лет за Анталију 22. маја је распродат, преноси РТС.

Како се наводи на сајту РТС-а, у Грчку ћемо овог лета моћи да уђемо са потврдом о вакцинисању било којом вакцином против короне, а Турска за сада искључиво тражи негативан пи-си-ар тест, што је тренутно чини мање конкурентном на тржишту.

  • Они су најавили да ће од 15. априла променити одређене ствари за улазак и излазак из земље. Ми очекујемо, а такве су нам и најаве, да ће укинути пи-си-ар као и прошле године, а свакако да је опција да ко је вакцинисан може да уђе без икаквог проблема, рекао је за РТС Душан Анастасов из агенције „Биг блу“.

Они који нису добили потврду о вакцинацији или је она исписана на ћирилици, преко нове услуге на е-порталу могу добити двојезичну потврду у штампаном и електронском облику.

  • Постоје посебни читачи за кју-ар код на свим граничним прелазима. Врло једноставно, у неколико секунди, цариник отвара тај кју-ар код и на екрану му се појављују сви подаци о путнику. Дакле, тако је замишљено да се контролишу подаци о вакцинацији, објашњава директор ЈУТЕ Александар Сеничић.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs