У Институту Дедиње смањују листе чекања уз примену нових процедура

Bolnica

У Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње наставља се са увођењем ТАВИ решења. По први пут у Србији јуче је код две пацијенткиње имплантирана посебна Портицо валвула, произвођача АББОТТ, која је нарочито погодна за оне пацијенте који имају придружену болест срчаних крвних судова, односно болест коронарних артерија.

Такође, поред интервенција са новим протезама, по први пут у Србији, приступна места за извођење ТАВИ процедура затворена су специјалним уређајем за васкуларно затварање, такозваном МАНТОМ, која у себи садржи посебну врсту лепка, чијим се наношењем веома успешно зауставља крварење из великих отвора на феморалним артеријама.

– Нови дизајн протезе са отвореним ћелија великог промера омогућава лакши приступ великим крвним судовима, односно препонским артеријама, што је за нас лекаре олакшавајућа околност у извођењу свих будућих потенцијалних интервенција као што су, на пример, пласирање стента или балон дилатације – каже координатор ТАВИ програма у Дедињу интервентни кардиолог др Дарко Бољевић, напомињући да Институт наставља да ради у пуном капацитету, да смањује листе чекања, а све за добробит својих пацијената.

Након отварања нове зграде, Институт за кардиоваскуларне болести Дедиње започео је извођење ТАВИ програма у пуном капацитету.

Лекари Института су прошле недеље оборили европски рекорд по броју ТАВИ процедура урађених у једном дану, па су стручни тимови Института успели да изведу тринаест замена аортног залистка на срчаном мишићу (ТАВИ процедуре), чиме су освојили европски победнички трон, који су до сада делили са болницом у Лајпцигу, саопштено је из овог Института.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs