У кинеском град тестирају милионе грађана на ковид: Једна ствар невероватна

Lekari

Власти многих кинеских градова су саветовале своје грађане да остану код куће током празникаГрад Харбин на североистоку Кине спроводиће од понедељка ће превентивно тестирати на коронавирус свих 10 милиона становника иако, званично нема нових случајева ковида.

Градска влада је на свом званичном Ви Цхат налогу саопштила да је донела одлуку о превентивном тестирању с обзиром на то да следи једнонедељни празнични одмор који званично почиње 31. јануара, преноси Ројтерс.

– У многим градовима су недавно пријављени случајеви локалне инфекције омикрон сојем, тако да превенција и контрола морају бити веома ригорозни – наводи се у саопштењу власти града Харбина.

Градови широм Кине су током последњих неколико недеља увели строжа ограничења како би покушали да контролишу ширење вируса утолико пре због тога што се Пекинг припрема да буде домаћин Зимских олимпијских игара почетком фебруара.
Власти многих кинеских градова су саветовале своје грађане да остану код куће током празника или захтевају од путника да пријаве своја путовања неколико дана пре доласка.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs