У Кули велико интересовање за пројекат „Активна инклузија и становање угрожених група грађана“

Kula

Представници општине Кула одржали су презентацију пројекта под називом „Активна инклузија и становање угрожених група грађана“. У питању је пројекат одобреног програма за Активну инклузију и становање угрожених група грађана, у оквиру пројекта „Активни инклузивни сервис Кула“, који финансира Европска унија, у сарадњи са Канцеларијом Уједињених нација за пројектне услуге, као имплементационим партнером и тимом за имплементацију пројекта.

Презентација је одржана у Свечаној сали СО на којој су присуствовали и председник општине Кула, Дамјан Миљанић, те Гордана Вакула и Марко Кошутић као чланови тима за имплементацију пројекта, који су и детаљније упутили грађане како да конкуришу на Јавни позив.

На презентацију се одазвао велики број грађана, а у оквиру Јавног позива који је расписан ради пријава корисника за учешће у програму мера активне инклузије и стамбених решења већ до сада има 15 пријава. 

Подсетимо, идеја је да се обезбеде стамбене јединице у које ће ови људи без накнаде бити усељени. Реч је о шеснаест станова од којих је десет у јавној својини општине Кула и шест ће бити новонабављени за потребе овог пројекта. 

Јавни позив траје до 15. октобра, а све додатне информације могу се добити у Центру за социјални рад на телефон 729-900 и у Удружењу „Плава птица“ 724-177.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs