У Кули одржана картинг трка Отвореног првенства и шампионата Србије

У другој трци  Отвореног првенства Србије и шампионата Србије, која је одржана на мотодрому  у Кули остварени су одлични резултати, како у индивидуалној тако и у екипној конкуренцији. Победници трке по класама су: Данило Бркић, Андреј Доброта, Немања Јовановић, Димитрије Ковачевић, Вукашин Вукасовић, Вукашин Павловић. Трка је одржана у организацији САКСС-а (Спортски ауто и Картинг савеза Србије). Најбоље пласираним такмичарима пехаре је уручио председник општине Кула, Дамјан Миљанић. Он је истакао да  општина Кула подржава бројне културне  и спортске манифестација у општини и  да ће тако бити и убудуће. 

  • Трка је протекла у најбољем могућем реду, по свим стандардима и прописима,  која налаже ФИА (Светска ауитомоболска федерација), рекао је Златко Доброта, први човек картинга испред САКСС-а. Он је додао да је  трку обележио добар одзив такмичара, а  да је   организатор  пружио максимум како би трка била на највишем могућем нивоу. 
  • Посебно желим да се захвалим председнику општине Кула, Дамјану Миљанићу и директору Туристичке организације општине Кула, Владимиру Станковићу јер су пружили велику помоћ у организацији овог спортског догађаја. Такође, захваљујемо се  Марку Хрубења, који је нам је изашао у сусрет и пружио нам све ресурсе са којима стаза располаже, рекао је Доброта. 

Наредна трка је најављена за 27. август 2021, године, а организатори су поручили да очекују још већи број посетилаца. 

Поред општине Кула, картинг трку су подржали Министарство омладине и спорта Републике Србије, Спортски савез Србије, Ауто – мото савез Србије, Туристичка организација општине Кула, а организатор овог спортског догађаја је спортски ауто и Картинг савез Србије. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије