У Кули одржана 14. манифестација „Дани традиције“

Протеклог викенда је у Кули на спортским теренима на Гедеру одржана 14. по реду манифестација Мађарског културног центра Непкер ,,Дани Традиције“. Манифестација је почела у петак, у Ликовној галерији Културног центра, отварањем изложбе слика др Марије Вадас из побратимљеног града Калоче из Мађарске.

Други дан манифестације, у суботу, 4. септембра, одржан је богат културно-уметнички и спортски програм. У делу културног програма наступили су фолклорни ансамбли из Калоче, МКЦ ,,Непкер“, и КУД „Иван Сењук“ из Куле. Већ традиционално организатори су уручили поклоне ђацима првацима који наставу похађају на мађарском језику.

И ове године било је веома велико интересовање за такмичење у кувању овчијег паприкаша. Готово педесет екипа се борило за титулу најбоље. Најбољи паприкаш ове године, према оцени стручног жирија, скувала је екипа Месне заједнице „Доњи град“. Они су као награду добили пехар, друга је била екипа Марка Ковачева из Куле, а треће место заузела је екипа Игора Нађа из Црвенке.

Уочи почетка такмичења у кувању овчијег паприкаша одржан је  турнир у малом фудбалу и турнир средњовековне традиционалне борилачке вештине. За децу су организовани разни садржаји попут играонице и забавног парка, а на штандовима су посетиоци имали прилику да погледају и купе разне рукотворине и прехрамбене производе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs