У Кули одржане „Спортске игре младих“

Sportske igre mladih

Паљењем пламена пријатељства почеле су „Дунав осигурање Спортске игре младих“. За разлику од прошле године, када је читава манифестација одржана у дворишту Основне школе „Иса Бајић“, ове године програм је, са изузетком баскета 3 на 3, одржан на стадиону „Милан Средановић“. Дисциплине које су биле заступљене су: кока-кола куп, турнир у малом фудбалу, баскет 3 на 3, између две ватре и трчање на 60 метара. Позиву организатора су се одазвали спортски колективи са простора кулске општине, а неки од њих су: Фудбалски клуб „Хајдук 1912“, Школа фудбала „Кула С“ , Атлетски клуб „Хајдук Маратон тим“, Одбојкашки клуб „Хајдук“ Кула, као и многи други.
Далиборка Делибашић, пр менаџер „Дунав осигурање Спортских игара младих“, изразила је своје лично задовољство што је караван пријатељства поново стигао у срце Бачке.
Караван радости и пријатељства другу годину заредом је у Кули, а највеће заслуге за ово домаћинство иду Миодрагу Гогићу, истакнутом спортском раднику и фудбалском судији са интернационалним искуством. Гогић је изразио захвалност локалној самоуправи што је препознала значај једне овакве манифестације за најмлађе нараштаје. Такође, истакао је њихов значај јер подстичу дух толеранције, заједништва, фер плеја и солидарности међу децом.
„Дунав осигурање Спортске игре младих“ су такмичење регионалног карактера и основни циљ није само развијање такмичарског духа, већ и духа толеранције и фер плеја међу децом. Идеја игара расла је из године у годину и оне су постале препознатљив бренд који се данас развија у земљама региона. Деца из кулске општине имала су прилику да покажу своје способности и афинитете када је спорт у питању и да буду део највеће манифестације аматерског спорта у Европи.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs