У Кули одржано стручно предавање за возаче мотоцикала и мопеда

У Кули је, у организацији општинског Савета за безбедност саобраћаја, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије, одржано стручно предавање са практичним радом на полигону намењено возачима мотоцикала и мопеда.

Присутне полазнике ове обуке поздравио је Карољ Валка, председник општинског Савета за безбедност саобраћаја, као и Иван Бојовић из Републичке агенције за безбедност саобраћаја. Потом су лиценцирани инструктори у свечаној сали Скупштине општине одржали стручно предавање, након чега су полазници овог предавања на полигону у Основној школи „Иса Бајић“  увежбавали неке радње које до сада нису радили. Да је овакав вид обуке неопходан можемо се, на жалост, уверити сваког дана, јер мало мало па се са малих екрана чује да је у саобраћајној незгоди страдао мотоциклиста.

Иван Бојовић из Републичке агенције за безбедност саобраћаја каже да бројке од јула месеца показују смањење процента погинулих мотоциклиста, 15 процената, а да је за исти период број погинулих мопедиста повећан на 25 процената. Стога су, како је рекао у Кули, са лиценцираним инструкторима, који су цео радни век провели на моторима, обучавајући Министарство саобраћајне полиције.

  • Драго нам је што је локална самоуправа препознала овај пројекат, јер је проблематика у томе што је заступљена самообука или недовољна обука, не само код полазника аутошкола, већ и код инструктора који обучавају за А категорију, истиче Бојовић. 

Одржано предавање са практичном обуком мопедиста и мотоциклиста је само једна од планираних активности општинског Савета за безбедност саобраћаја, рекао је Дејан Алексић, члан Савета и најавио да ће врло брзо имати активности усмерене ка безбедности ђака првака и предшколске деце. Алексић је искористио прилику да најави нову акцију поделе седишта за бицикле, за децу узраста до 20 килограма, као и акцију поделе светала за бицикле и друге акције у складу са временским условима. 

Након теоретског и практичног дела, полазницима обуке мотоциклистима и мопедистима су подељене кациге за мотоцикле и поткапе.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије