У метежу око поделе брашна у Пакистану погинуло 11 људи, десетине повређених

Најмање 11 људи, укључујући и жене, погинуло је, а на десетине су повређене последњих дана у пакистанској провинцији Пенџаб, у људским стампедима током покушаја да добију бесплатно брашно које дистрибуира влада, саопштиле су пакистанске власти.

Смртни случајеви догодили су се када је много људи похрлило на владине дистрибутивне пунктове, пошто је пакистанска влада у недостатку новца увела шему бесплатног брашна за сиромашне, пре свега у провинцији Пенџаб, како би се изборила с нагло растућом инфлацијом, пренела је агенција ПТИ.

Две старије жене и један мушкарац погинули су у уторак, док је још 60 повређено у стампеду у центрима за бесплатно брашно у четири округа у јужном Пенџабу – Сахивал, Бахавалпур, Музафаргар и Окара.

Други окрузи у којима су пријављени смртни случајеви су Фасаилабад, Јеханиан и Мултан.

Најмање две особе су погинуле, а њих 56 повређено у стампеду током бесплатне дистрибуције брашна у пакистанском Сахивалу, јавили су локални медији, позивајући се на спасилачке службе.
Инцидент се догодио због лошег управљања дистрибуцијом угроженим лицима, пренела је телевизија ЦТГН.Кинг Док откупљује злато свих врста по повољним условима. Од сада на новој локацији. Сазнај више
Полиција је окривљена да је изазвала хаос у центрима тако што је малтретирала и палицама насртала на грађане, који су чекали у дугим редовима да добију бесплатно брашно.

Безбедносне снаге су такође прибегле грубом приступу након пљачке бесплатних камиона са брашном у градовима Музафаргар и Рахим Јар Кан.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs