У недељу избори за нове савете месних заједница

Грађани општине Апатин у недељу на укупно 14 бирачких места, гласаће за нове чланове савета месних заједница у Апатину, Ромском насељу, Сонти, Свилојеву, Пригревици и Купусини.

Грађани ће добити позив уз обавештење о месту на ком ће гласати, а 5 биралишта која ће бити отворена у Апатину су Агроглобе доо Сомборски пут 1, Вртић „Пчелица“ у Огњена Прице 63, ОШ „Жарко Зрењанин“ Српских владара 25, Техничка школа са домом ученика у Пригревачкој улици и Ватрогасни дом.

Мештани Ромског насеља ће гласати у Дому културе у Звезданској улици, док ће Сонћани гласати на 3 бирачка места и то у ловачком дому у Југословенској улици, Библиотеци и железничкој станици. У Пригревици ће такође бити отворена 3 биралишта, прво у месној канцеларији, друго у ОШ „Младост“ и треће у дечијем вртићу „Пчелица“. Купусинци ће на биралиште изаћи у ОШ „Јожеф Атила“, док ће Свилојевчани гласати у својој месној канцеларији.

На биралиштима свих месних заједница, грађани ће заокруживати име испред сваког кандидата ког подржавају за савет месне заједнице, баш као и на претходним изборима одржаним 2017. године. Апатинци ће бирати 11 чланова савета, Сонћани и Пригревчани по 9, док ће у Ромском насељу, Купусини и Свилојеву бити бирано по 7 чланова савета.
Право на гласање на недељним изборима у Апатину имаће 13657 бирача, Ромском насељу 1446, у Сонти 3897, Пригревици 3283, Купусини 1696 и Свилојеву 1143. Укупан уписан број бирача на територији наше општине за предстојеће недељне изборе је 25122.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије