У недељу избори за нове савете месних заједница

Грађани општине Апатин у недељу на укупно 14 бирачких места, гласаће за нове чланове савета месних заједница у Апатину, Ромском насељу, Сонти, Свилојеву, Пригревици и Купусини.

Грађани ће добити позив уз обавештење о месту на ком ће гласати, а 5 биралишта која ће бити отворена у Апатину су Агроглобе доо Сомборски пут 1, Вртић „Пчелица“ у Огњена Прице 63, ОШ „Жарко Зрењанин“ Српских владара 25, Техничка школа са домом ученика у Пригревачкој улици и Ватрогасни дом.

Мештани Ромског насеља ће гласати у Дому културе у Звезданској улици, док ће Сонћани гласати на 3 бирачка места и то у ловачком дому у Југословенској улици, Библиотеци и железничкој станици. У Пригревици ће такође бити отворена 3 биралишта, прво у месној канцеларији, друго у ОШ „Младост“ и треће у дечијем вртићу „Пчелица“. Купусинци ће на биралиште изаћи у ОШ „Јожеф Атила“, док ће Свилојевчани гласати у својој месној канцеларији.

На биралиштима свих месних заједница, грађани ће заокруживати име испред сваког кандидата ког подржавају за савет месне заједнице, баш као и на претходним изборима одржаним 2017. године. Апатинци ће бирати 11 чланова савета, Сонћани и Пригревчани по 9, док ће у Ромском насељу, Купусини и Свилојеву бити бирано по 7 чланова савета.
Право на гласање на недељним изборима у Апатину имаће 13657 бирача, Ромском насељу 1446, у Сонти 3897, Пригревици 3283, Купусини 1696 и Свилојеву 1143. Укупан уписан број бирача на територији наше општине за предстојеће недељне изборе је 25122.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs