У оквиру међународне акције појачане контроле саобраћаја, санкционисано 694 лица

Policija

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору, у оквиру међународне акције појачане контроле саобраћаја, усмерене на откривање прекорачења брзине. Од 21. до 27. марта, преконтролисали су 917 возача, од којих је 694 санкционисано због непоштовања саобраћајних прописа.

Највише возача, њих 477, санкционисано је због прекорачења брзине, међу којима је 171 возач возио брзином већом од дозвољене у зони пешачког прелаза, док је 94 учесника у саобраћају санкционисано због неупотребљавања сигурносног појаса.

Из саобраћаја је искључено укупно 27 возача, од којих је 22 лице управљало возилом под дејством алкохола, а један од њих возио је са 2,13 промила алкохола у организму.

Такође, полиција је из саобраћаја искључила троје возача са пробном возачком дозволом и двоје који су управљали возилом без одговарајуће категорије.

Апелујемо на возаче да буду одговорни према себи и другима, да поштују ограничење брзине, да не управљају возилом под дејством алкохола и да користе сигурносни појас.

Такође, апелујемо и на све остале учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије