У октобру 10. Међународни плесни фестивал „Оријенталија 2022.“

Orijentalija

Јубиларни 10. по реду Међународни плесни фестивал у Сомбору „Оријенталија 2022.“ који окупља велики број плесача свих плесних дисциплина из целог региона, биће одржан од 7. до 9. октобра.

У петак, 7. октобра, од 20 часова у сали Мађарске грађанске Касине, биће уприличено свечано отварање у склопу кога ће бити фолклорно вече, а које ће обухватити фолклорне плесове арапских земаља и фолклорне плесове са наших простора.

Другог дана Фестивала, у суботу, 8. октобра, од 20 часова, на Сцени за децу и младе Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор, одржаће се гала концерт, односно вече модерних плесова и плесних фузија.

Према речима организатора, очекују се учесници из Будимпеште, Осијека, Вараждина, Тузле, Сарајева, Врњачке Бање, Београда, Панчева, као и више плесних група из Сомбора, Суботице и Новог Сада, а специјални гост биће плесна група Републике Индонезије „Bidadari Indonesian Dance Studio“.

Плесне радионице које су незаобилазни део Фестивала „Оријенталија“ одржаће сјајни предавачи, плесачи са дугогодишњим плесним искуством: Николина Нина Степиц (Карловац, ХР) и Вјекослав Дидовић (Брчко/Гуња), као и координаторка фестивала Бранкица Ћурчић, која у оквиру својих плесних радионица већ увелико припрема плесну групу „Inanna“ за наступе на обе вечери.

Међународни плесни фестивал „Оријенталија 2022“ подржан је од стране Града Сомбора у оквиру ЛАП за младе. Спонзори фестивала су: „Avon Cosmetics“, „ALES“ апартман, цвећара „Magic Bloom“, а пријатељ фестивала је КЦ „Лаза Костић“ Сомбор.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs