У Паризу забрањено изнајмљивање електричних тротинета: Одлука од данас ступила на снагу

Električni trotineti

У Паризу је ступила на снагу забрана изнајмљивања електричних тротинета, као одговор на све већи број повређених и убијених у несрећама изазваних тротинетима у француској престоници.

Скоро 90 одсто оних који су учествовали у априлском гласању о овом питању било је за забрану, па је тако Париз постала једна од првих престоница у којима је забрањено изнајмити електричне тротинете.

Из компаније Дот, која је изнајмљивала тротинете у Паризу, саопштено је да своје тротинете шаљу на места где су потписани нови тендери, укључујући Бордо, али и широм Белгије.

Портпарол компаније је рекао да повећавају своју флоту електричних бицикала, за коју се нада да ће се проширити на предграђе Париза уочи Олимпијаде, која треба да почне у јулу следеће године.

Смањење аутомобилских гужви и потпуни приступ граду бициклима били су неки од кључних приоритета градоначелнице Париза Ане Идалго која је 2022. године најавила планове да забрани већину аутомобила из неколико централних области, са приступом само за пешаке, бицикле, јавни превоз и одређене дозвољене аутомобиле.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs