У петак подела бесплатних садница грађанима Сомбора

Захваљујући иницијативи која је покренута на друштвеним мрежама и одазивом великог броја наших мештана, Град Сомбор и компанија Апатинска пивара су се придружили националној акцији „Посади свој хлад”. С тим у вези, биће организована јавна подела 300 садница белог јасена у петак, 9. априла, у 12 сати на Тргу Светог Тројства у Сомбору. Саднице су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорне компаније Апатинска пивара, која на овај начин жели да допринесе озелењавању Сомбора. Истог дана, широм Србије биће подељено 30.000 садница. 

  • Након поделе 60.000 садница у јесењој и пролећној акцији наш план је да у наредним годинама поделимо 300.000 садница грађанима и на тај начин створимо здравија места за живот свих нас. Ми не садимо дрвеће у шумама него у градовима зато што тамо и живимо, кажу организатори акције НВО Зелени развојни центар.

Ово није само еколошка акција, усмерена ка борби против климатских промена, већ је и акција која има здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор. 

Пројекат „Посади свој хлад“ је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и у складу са циљевима светске акције „Trillion Trees” Светског економског форума (WEF) у Давосу, у којој је наша организација партнер за одржива еколошка решења у Републици Србији. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом (European New Deal) у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.

Свака садница садржи упутство за садњу и QR код преко којег можете да је региструјете и пратите упутства за њен даљи развој. Друга страна везице је остављена за име оног ко сади и датум садње. За суграђане који би желели да учествују у акцији, али немају одговарајући простор обезбеђена је посебна локација за садњу. 

  • Посадите свој хлад и обезбедите чист ваздух вама и вашој породици! Број садница је ограничен, а једна особа може највише да добије једну садницу, поручују организатори акције.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије