У петак почиње шести по реду Сомборски књижевни фестивал

Knjige

У организацији Градске библиотеке „Карло Бијелицки” се, већ шесту годину заредом, организује Сомборски књижевни фестивал.

Овај фестивал, подржан од стране Града Сомбора, Покрајинског секретаријата за културу и компаније „Гомеx”, замишљен је као дводневна манифестација, а током које се Сомборцима представљају савремени токови књижевности, модерна писана реч и њен однос према окружењу. Организатори имају намеру да кроз Фестивал представе најактуелнију књижевну продукцију, а овогодишњи гости су велика имена домаће писане речи. Наиме, у питању су Владимир Копицл, Соња Веселиновић, Дејан Алексић и Радивој Шајтинац. Као саставни део Фестивала, био је расписан и Конкурс за другу књигу аутора до 35 година, а на конкурсна комисија у саставу Тамара Бабић, Драган Бабић и Бранислав Живановић, оценили су да је збирка прича „Осма” Александра Танурџића најбољи од 22 пристигла рукописа.

Овогодишње издање Сомборског књижевног фестивала биће одржано на Дечјем одељењу Градске библиотеке „Карло Бијелицки“. Свечано отварање Фестивала и додела награде на Конкурсу за другу књигу аутора млађих од 35 година Александру Танурџићу биће организовано у петак, 13. маја од 18 часова, а након тога ће у оквиру разговора и читања говорити Радивој Шајтинац и Владимир Копицл, а разговор ће водити Драган Бабић.

Дан касније, 14. маја од 18 часова, разговор и читање ће реализовати Соња Веселиновић, Дејан Алексић и Тамара Бабић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије