У петак први Фестивал науке у Кули

Nauka

Први Фестивал науке под слоганом „У сусрет науци“, у организацији Образовног центра „Сократ“ из Куле и Туристичке организације општине Кула, одржаће се у петак, 05. новембра, у холу Пионирског дома. Организатори кажу да је Фестивал науке настао са жељом да се широј публици укаже на науку као неодвојиви део свакодневног живота и да истовремено пружи инспиративан, нов и свеж поглед на различите научне области. 

„Наш циљ јесте да пробудимо интересовање и да радозналцима свих генерација укажемо на важност науке и технологије, али и на узбудљивост и сложеност научног позива“, рекао је Игор Лешчешен, организатор Фестивала.

Отварање Фестивала предвиђено је за 10 часова, а своје учешће су потврдили Природњачко друштво Србије, Центар за промоцију науке, Департман за географију, туризам и хотелијерство (ПМФ Нови Сад), Департман за Хемију, биохемију и заштиту животне средине (ПМФ Нови Сад), Департман за енергетику, електронику и телекомуникације (ФТН Нови Сад), Департман за мехатронику, роботику и аутоматизацију (ФТН Нови Сад), Carpe Noctem, ДМИ “Бранислав Букуров”, НИДСБЕ “Јосиф Панчић”, Клуб физичара (ПМФ Нови Сад), ЕТШ “Михајло Пупин”, ОЦ „Сократ“.

На самом крају манифестације планирано је научно-популарно предавање у Свечаној сали Скупштине општине Кула. Покровитељ Фестивала је општина Кула.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs