У подршку младим талентима, образовање и науку НИС уложио више од 6 милиона евра

NIS

У Палати Србија у Београду одржана је свечаност током које је компанија НИС присутнима представила резултате дугогодишњег улагања у младе таленте, образовање и науку у Србији и на којој је обележен вредан јубилеј – десетогодишњица НИС-овог програма „Енергија знања“.

НИС је путем овог, као и кроз друге друштвено одговорне програме, покровитељства и донације, у област образовања и науке од 2009. године до данас уложио око 6,3 милиона евра.

Дугорочни најам возила! Само једна месечна фактура уз фиксну цену најма!

Свечаном догађају присуствовали су представници Владе Републике Србије, образовних и научних институција са којима НИС сарађује у оквиру програма „Енергија знања“, менаџмент и стипендисти компаније, као и други гости.

Компанија НИС је 2012. године покренула програм „Енергија знања“, како би допринела унапређењу образовног система у Србији и приближила се академској заједници и младима. Кроз овај програм НИС остварује сарадњу са образовним и научним институцијама у земљи и иностранству, побољшава услове за реализацију наставе и научних активности у школама и на факултетима у Србији, подржава развој природних наука и стипендира најбоље студенте у складу са кадровским потребама компаније и тржишта у целини. НИС је прва компанија носилац највишег признања за допринос образовању у Србији, престижне „Светосавске награде“, коју додељује Министарство просвете Републике Србије.

– Компанија НИС је препознала потребе наших школа и факултета и остала конзистентна у ономе што ради, а то је подршка младима, било да говоримо о ђацима или о студентима. Преко инвестирања у систем образовања, подршке најуспешнијим ученицима и студентима и промоције науке, програм „Енергија знања“ значајно је допринео афирмацији образовања на свим нивоима. Ово је пример добре праксе који показује колико је важна континуирана сарадња образовања и привреде. Заједнички циљ свих нас је да улажемо у квалитет образовања и верујем да ћемо успешну десетогодишњу сарадњу наставити у наредном периоду – изјавио је Бранко Ружић, министар просвете Републике Србије.

Др Јелена Беговић, министарка науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије, навела је да данашње време карактерише невероватно брз технолошки развој.

– НИС је показао да има визију да у комуникацији са високим образовањем и у комуникацији са науком заиста допринесе развоју наше земље. Светосавска награда за НИС има и дубље значење, јер је пропознат значај сарадње привреде у сегментима и у развоју високог образовања и науке. Из угла ресора који представљам, јако је битно да НИС подржава развој природних наука и да додељује стипендије најбољима међу најбољима, а са друге стране да омогућава да ти људи једног дана добију посао у нашој земљи, да умањимо одлазак људи, а можда да им омогућимо и повратак. Кроз програм „Енергија знања“ уложили сте велику енергију да подржите знање Србије – навела је Јелена Беговић.

Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, истакао је значај улагања компаније у младе.

– Иза нас је година пуна изазова. Циљ нам је био да уредно снабдевамо тржиште и допринели смо енергетској стабилности Србије. Наставили смо и са модернизацијом компаније и новим пројектима. Нисмо одустали ни од улагања у знање – у будућност младих, у будућност наше компаније и у будућност Србије. Кроз програм „Енергија знања“ – сарађујемо са универзитетима, подржавамо најбоље студенте и дочекујемо их у нашем великом тиму. Са партнерима из Владе Србије, образовних и научних установа, наставићемо да подржавамо развој ове земље – изјавио је Кирил Тјурдењев.

– Кроз сарадњу са домаћим и међународним образовним институцијама, НИС је до сада стипендирао више од 130 студената од којих је више од 60 већ запослено у компанији.

– Када је 2014. године нас деветнаест, друга генерација стипендиста програма “Енергија знања”, кренула у Русију на студије, нисмо ни слутили колико ће све утицати на нашу даљу каријеру. Желим да кажем једно велико хвала компанији НИС, која нам је пружила финансијску подршку и универзитетима који су нам омогућили да учимо од највећих имена из науке. Вратили смо се у нашу земљу и у нашу компанију пуни знања, елана и среће и жеље да будемо део даљег развоја НИС-а и наше државе – рекао је Душан Јаковљевић, стипендиста компаније НИС.

Додатна информација:

У оквиру програма „Енергија знања“ НИС је успоставио сарадњу са четири универзитета у Србији и региону, седам универзитета у Руској Федерацији, више од тридесет факултета, четири стручна научна друштва и десет различитих научних институција. Настојећи да подржи све нивое образовања у Србији, НИС је допринео унапређењу наставног плана и програма, прилагођавању студијских програма делатности компаније и потребама тржишта рада и креирању савременијих услова за рад. Уз подршку компаније реновирано је и опремљено више од 60 учионица, кабинета и лабораторија на факултетима и у школама широм Србије. НИС подржава и развој природних наука и учешће наших младих математичара, физичара и хемичара на домаћим и међународним олимпијадама знања. Само путем програма „Енергија знања“ сваке године се организује више од 250 студенстких пракси и посета компанији и више од 30 гостујућих предавања НИС-ових стручњака на партнерским факултетима.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.