У поноћ почиње пријављивање вакцинисаних за 3.000 динара

Пријаве грађана за помоћ од 3.000 динара, који су до 31. маја примили макар једну дозу вакцине, почиње сутра, 1. јуна, тачно у поноћ.

За помоћ се могу пријавити сви држављани Србије старији од 16 година, који су на територији наше земље, закључно са данашњим даном, примили макар једну дозу вакцине, подсећају из министарства и додаје се да се пријаве врше преко сајта Управе за трезор на адреси pmi.trezor.gov.rs.

  • Жеља нам је да што пре развијемо колективни имунитет и да што већи број грађана прими макар једну дозу вакцине против ковида 19, управо због тога смо изашли и са овим предлогом да наградимо све оне који су примили макар једну вакцину, рекли су из Министарства финансија.

Напомињу да ће пријава бити једноставна, иста као за помоћ од 30+30 евра и додају да ће процес пријављивања трајати до 15. јуна, док ће у петак, 4. јуна, почети и пријава путем телефона.

Напоменуто је да пензионери не треба да се пријављују за ту врсту помоћи, али да је потребно да се пријаве корисници социјалне помоћи.

То је трећи пакет помоћи који је Влада Србије дефинисала да помогне привреди и грађанима. 

  • Прошле недеље смо исплатили помоћ за све наше суграђне који живе на KиМ, сада крећемо са исплатом 3.000 динара за вакцинисане, навели су.

Додају да ће у јуну бити исплаћена још једна, трећа рата у вредности од 50 одсто минималне зараде за помоћ привреди, као и подршка аутопревозницима.

  • Свако обећање испуњавамо у динар и у дан.

Министарство позива грађане који су вакцинисани да искористе ову прилику и да се пријаве за 3.000 динара, јер је то, кажу, награда што помажу држави у намери да изгради колективни имунитет.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије