У Русији регистрован први брзи тест за антитела – резултати за 15 минута

Руске компаније „Рапид БИО“ (део лабораторије „Сколково“) и „Авивир“ регистровале су први брзи тест у Русији за откривање антитела на вирус корона након вакцинације, преноси агенција РБK.

Резултат тестирања са поузданошћу од 96 процената биће готов за 15 минута, а за анализу је потребна само једна кап крви. У „Сколкову“ су нагласили да су реагенси за испитивање подешени првенствено за вакцину „Спутњик Ве“.

Раније је вицепремијерка Русије Татјана Голикова изјавила, да се у Русији против ковида вакцинисало више од осам милиона људи.

Подсетимо, прва вакцина против вируса корона регистрована у свету је руска вакцина „Спутњик Ве“коју је развио Институт „Гамалеја“. 

„ЕпиВакKорона“ је друга од три вакцине које је Русија регистровала. Вакцину је произвео Државни научни центар вирусологије и биотехнологије „Вектор“. Русија има још једну регистровану вакцину – „KовиВак“ центра „Чумаков“.

Од почетка пандемије у Русији се вирусом корона заразило више од 4,7 милиона људи, више од 105 хиљада људи је умрло, док се њих око 4,4 милиона излечило.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије