У Русији регистрован први брзи тест за антитела – резултати за 15 минута

Руске компаније „Рапид БИО“ (део лабораторије „Сколково“) и „Авивир“ регистровале су први брзи тест у Русији за откривање антитела на вирус корона након вакцинације, преноси агенција РБK.

Резултат тестирања са поузданошћу од 96 процената биће готов за 15 минута, а за анализу је потребна само једна кап крви. У „Сколкову“ су нагласили да су реагенси за испитивање подешени првенствено за вакцину „Спутњик Ве“.

Раније је вицепремијерка Русије Татјана Голикова изјавила, да се у Русији против ковида вакцинисало више од осам милиона људи.

Подсетимо, прва вакцина против вируса корона регистрована у свету је руска вакцина „Спутњик Ве“коју је развио Институт „Гамалеја“. 

„ЕпиВакKорона“ је друга од три вакцине које је Русија регистровала. Вакцину је произвео Државни научни центар вирусологије и биотехнологије „Вектор“. Русија има још једну регистровану вакцину – „KовиВак“ центра „Чумаков“.

Од почетка пандемије у Русији се вирусом корона заразило више од 4,7 милиона људи, више од 105 хиљада људи је умрло, док се њих око 4,4 милиона излечило.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs