У септембру наставак лета, а у октобру шок! РХМЗ објавио шта нас чека у наредним месецима!

Beograd

Како се наводи, средња минимална температура ваздуха у августу имаће вредности изнад просека.

– У Београду и широј околини предвиђа се вредност августовске средње минималне температуре ваздуха око 19 степени – наводи се у прогнози.

Средња максимална температура ваздуха биће изнад вишегодишњег просека.

Месечна сума падавина у августу ће бити у границама просека, са вредностима за око четири милиметра нижим у односу на вишегодишњи просек.

Касно лето

У прогнози се даље наводи да ће септембар у већем делу Србије бити топлији и просечно влажан, па се очекује наставак касног лета у првој половини септембра.

– Средња минимална температура ваздуха у септембру имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 0.8ºС у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини предвиђа се вредност септембарске средње минималне температуре ваздуха око 14.3ºС. Средња максимална температура ваздуха у септембру имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 0.8ºС у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током септембра биће око 24.0ºС – пише РХМЗ.

Михољско лето у октобру

Према прогнозама РХМЗ октобар ће бити топлији и просечно влажан. Средња минимална температура ваздуха у октобру имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 1.0ºС у односу на вишегодишњи просек.

– У Београду и широј околини предвиђа се вредност октобарске средње минималне температуре ваздуха око 10.2ºС. Средња максимална температура ваздуха у октобру биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око 0.9ºС у односу на вишегодишњи просек – стоји у прогнози Завода.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs