У сомборској „Енергани“ не очекују проблеме са снабдевањем гасом

Gas

Србија је обезбедила практично све неопходне количине гаса за предстојећу грејну сезону. Две трећине овог енергента набављају се по повољној цени на основу споразума са Русијом, а остатак на тржишту, изјавио је Душан Бајатович, директор „Србијагаса“. Према његовим речима, већ имамо гаса у количинама потрошеним у прошлој години, па се не очекују проблеми у снабдевању.

И у сомборској „Енергани“ кажу да корисници даљинског система грејања не треба да брину и да ће станови и објекти који се греју на овај начин, у време грејне сезоне бити топли.

„Сходно тренутној ситуацији на тржишту енергената и енергије, пословна политика Јавног комуналног предузећа „Енергана“ је да учини све како би обезбедила несметано снабдевање крајњих корисника топлотном енергијом. Не очекујемо проблеме до краја грејне сезоне“, рекао је Ђурадј Милановић, директор овог предузећа.

Према његовим речима, тренутно није у плану смањивање температуре у становима и објектима који се греју даљинском системом грејања, што значи да ће температуре бити у складу да Одлуком о условима и начину снабдевања топлотном енергијом.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs