У Сомбору од последица корона вируса преминуло дете од тринаест година

Korona

Страшна пандемија корона вируса однела је најмлађу жртву у нашој земљи – тринаестогодишњег Стевана Р. из Сомбора.

Најлепше тинејџерске дане ученика седмог разреда ОШ „Аврам Мразовић“ у једном маху, на ковид одељењу Опште болнице “Радивој Симоновић“, прекинула је највероватније плућна тромбоемболија, која се често јавља као последица недавно прележаног вируса ковид 19.

Како сазнајемо, дечак се пре месец дана лечио од короне у Дечијој болници у Београду, где је због тешке клиничке слике био интубиран. Међутим, опоравио се и пуштен је кућу у добром општем стању.

-С обзиром да је гојазан и да има дијабетес, чим му је дијагностификован ковид пребачен је у Београд. Уз велики труд лекара и он се опоравио, екстубиран је и после неколико дана на опсервацији пуштен је кући – сазнајемо од сомборских лекара.

Међутим, због дугог лежања дечаку су се створиле декубитне ране, због којих је долази на превијање у диспанзер Дома здравља „Ђорђе Лазић“ у Сомбору.

-Приликом последње контроле му је позлило, сви су скочили на ноге да га реанимирају, двоје кола Хитне помоћи је одмах стигло. За свега неколико минута је превезен у болницу, колеге су дале све од себе да га спасу, али, нажалост, није му било помоћи – кажу још увек видно потресени у сомборском Дому здравља.

Због његове примарне болести, дијабетеса и гојазности, родитељима је саветовано да се дете вакцинише, али оно није примило вакцину.

Сахрана је данас, у 16 часова, на Великом католичком гробљу у Сомбору.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs