У Сомбору у суботу Хуманитарни базар за Милу Микулић

У Сомбору ће у суботу, 4. септембра, бити организован Хуматинарни базар за Милу Микулић. Базар ће бити одржан у термину од 10 до 15 сати на “Пијаци у ланцима”. Организатори позивају све људе добре воље да им се придруже, било као излагачи, волонтери или посетиоци.

Мила Микулић рођена је 09.08.2017. године у 32. гестацијској недељи, као здрава беба. Други је близанац из треће близаначке трудноће. Родитељи су већ у седмом месецу приметили да Мила заостаје за својом сестром. Док је сестра почела да пузи, Мила није. Након обављених прегледа, очекивало се да ће и она ускоро проходати, али се то није десило.

У фебруару 2020. године Мила је провела две недеље на Институту за мајку и дете у Новом Саду, на одељењу рехабилитације, где су лекари посумњали да Мила болује од спиналне мишићне атрофије тип 2 и упутили је на додатне анализе, након чега је дијагноза на коју се посумњало и потврђена.

Неколико пута је хоспитализована због упале плућа јер нема развијене мишиће нити снаге да искашље секрет који изазива упалу, која за Милу може бити кобна.

Мила је до сада успела да прими 4 дозе лека Спинразе, а преостало је да прими још 2 дозе.

Мили су средства потребна за медицинске апарате и помагала, ортопедска помагала, специјалистичке прегледе, рехабилитацију, физикалне третмане, бањско лечење, потрошни медицински материјал, као и за путне трошкове и смештај.

Уколико нисте у могућности да посетите Базар у Сомбору, малој Мили можете помоћи слањем СМС поруке 1073 на 3030.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs