У суботу меморијал „Душан Дуле Хиркс“

Vidanov sportski kutak

Овог викенда, односно у суботу 30. јула, са почетком од 18 часова одржаће се меморијал „Душан Дуле Хиркс“. На стадиону Фудбалског клуба „Тереквеш“ састаће се домаћини из Свилојева против екипе „Душан 1964“, док ће на овој приредби гошће бити одбојкашице ОК „Апатин“.

За све оне који не знају, Душан Дуле Хиркс је рођен 4. новембра 1964. године у Апатину као најмлађи од четири брата. Свој живот је започео у Рибареву, да би се тек касније, поделом друштвених станова заједно са породицом преселио у популарне есове. Школу је похађао у Апатину, а његова највећа љубав јесте фудбал.

Са својим старијим братом Иваном се кренуо бавити овим спортом, у Фудбалском клубу „Пламен“ из Рибарева, тј. данашњем Јединству. Већ са 17 година, Душан је био стартер у првом тиму, а као награда за његов таленат и труд јесте позив у ФК „Младост“ Апатин. То је била круна његове каријере, коју је окончао у Партизану из Купусине, где је једно време био и голман. Већину своје каријере провео је на позицији десног бека. У једном тренутку током каријере, уследио је позив из ФК „Хајдук“ Кула, али се тај трансфер није остварио јер је Душан волео свој град, своју општину и хтео да буде уз своју породицу. Такође, полагао је за фудбалског судију и учествовао на многобројним турнирима у малом фудбалу.

Нажалост, 17. децембра 2013. године, од последица срчаног удара, Душан је преминуо на радном месту. Иза себе је оставио сина Душана и ћерке, Сузану и Бојану.

Овим путем Вас позивам да дођете у суботу и увеличате овај догађај у част нашег некадашњег суграђанина, Душана Хиркса.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs