У суботу традиционална манифестација Дани крстурске паприке

У Руском Крстуру ће се у суботу, 21. августа, одржати традиционална манифестација Дани крстурске паприке, који ће окупити бројне произвођаче и откупљиваче паприке, а очекује се долазак представника локалне и покрајинске власти и других.

Програм ће почети у 11 сати скупом откупљивача и произвођача паприке у центру села, након чега следи обилазак више парцела под паприком и обилазак два огледна поља фирме „Timac Agro Balkans“ и „ZKI“. Од 13 сати на програму је изложба паприке и других повртарских производа домаће радиности, старих заната и сувенира, након чега ће сви посетиоци моћи да уживају у припремању традиционалних јела и дегустацији специјалитета од паприке и ручку. Дефиле парадних запрега Коњичког клуба “Русин” и гостију клуба одржаће се од 17 сати, а свечано отварање манифестације и културно-уметнички програм заказан је за 17,30.

Најмлађи ће од 18,30 учествовати у маскенбалу, после чега ће бити додељена награда за најлепшу маску, као и најтежу паприку, најлепши штанд и најбољи ајвар. У 19 сати почиње музички програм, а присутни ће од 21 моћи да уживају и у концерту певача Милана Митровића.

Пројекат подржавају општина Кула и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs