У суботу у Апатину представа за децу ,,Не дозволи да те зуб заболи”

У Великој сали Kултурног центра Апатин, у суботу, 24.априла са почетком у 11 сати, биће одиграна представа за децу, под називом ,,Не дозволи да те зуб заболи”. У питању је представа едукативног карактера, која на забаван и поучан начин указује деци на важност здраве исхране, правилног прања зуба и оралне хигијене уопште. Интерактивног је типа, деца имају прилику да активно учествују, подсете се и науче о свему оном што је важно када је здравље зуба у питању. Два глумца, од којих један са зубобољом долази у вртић да одиграју представу, труде се да објасне зашто је до зубобоље дошло, шта треба да се ради када проблем настане и како је требало и како треба превентивно да се ради како до тога не би дошло. Сценографија која представља зубе који се у зависности од тока приче кваре и поправљају на сликовит начин деци описује све оно што се дешава и што би се могло десити када су њихови зуби у питању.

Да би позоришна игра била што занимљивија и да би се избегла пука илустрација и сувопарна едукација уводе се и два каријеса, као ликови. Они употпуњују причу, дају јој духовитост, разиграност, распеваност и шароликост позоришног израза. Зубар је деци приказан, као особа које се не треба плашити и којој се треба обратити уколико се сретну са сличним проблемима. Дечак који не пре зубе и храни се слаткишима, представља јасну поруку и поуку најмлађима.

Трајање представе је око 40 минута, а цена улазнице износи 150 динара.

Текст и режија: Небојша Савић

Играју: Саша Стојковић и Драган Kојић

Сценографија и реквизита: Владимир Ђорђевић

Kостими: Милица Јанков

Музика: Бурнyак

Продуцент: Нинослав Мичић

Из Културног центра моле публику да се придржавају свих епидемиолошких мера. У сали је обавезна употреба заштитне маске и поштовање препоручене физичке дистанце.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs