У суботу у Сомбору XVI Меморијал „Јован Ђуран“

У суботу, 3. јула, са почетком у 14 сати, на терену ФК „Жак“ у Сомбору, ће бити одржана спортска манифестација вожња запрега, фијакера, кроз чуњеве (дисциплина Ц).  

Такмичари ће возити у дисциплинама  двопрег и четворопрег,  а у знак сећања на Јована Ђурана, великог мајстора сарачког заната, биће одржан  и шеснаести  Меморијал „Јован Ђуран“. По четврти пут, у плану је и такмичење под називом „Фијакер стари“ – избор најлепшег сомборског фијакера-запреге са дефилеом фијакера и јахача улицама Сомбора.

Поред Амбасадора Египта и амбасаде УАЕ у Србији, организатор очекује и уважене госте дипломатског кора, Града Сомбора, покрајинске и републичке Владе.

Меморијал „Јован Ђуран“ се одржава под покровитељством Града Сомбора, Владе Војводине а по први пут, генерални стонзор манифестације је Black Horse фабрика акумулатора из Сомбора.

Генерални спонзор је обезбедио изузетне награде. Победник Меморијала осваја новчану награду од 1.000 евра, другопласирани 500, а трећепласирани 250 евра. Уз новчане награде, победник добија на поклон уникатне оглавине израђене у сарачкој радионици Ђуран, прекривач за коње, прелазни пехар, као и уникатни пехар у трајно власништво.

Доношењем закона о спорту, Меморијал „Јован Ђуран“ у вожњи запрега се одржава према правилима светске организације за коњички спорт ФЕИ, и Савеза за коњички спорт Србије за олимпијске и ФЕИ дисциплине.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије