У току „Дани форума“ у Сомбору

Dani foruma Sombor

У Великој сали зграде Жупаније, почело је треће по реду стручно–правосудно саветовање „Дани форума“ у организацији Форума судија Србије, које ће трајати до 30. септембра. Учесници Форума су бројне судије и стручњаци из Србије и суседних земаља.
Испред Града Сомбора, учеснике је поздравила заменица градоначелника, Љиљана Тица, пожелевши им добродошлицу и успешан рад.
„Драго ми је што сте одабрали град Сомбор за место одржавања овог форума из разлога што је Сомбор као град културе и уметности, град спорта и зеленила, међу првима отпочео сарадњу са Удружењем медијатора на тему медијације, о којој ће бити речи на овом форуму. Град Сомбор брине о својим грађанима и труди се да интерес грађана и њихово задовољство буде на што вишем нивоу. Захваљујем се свима који су дошли на овај форум у Сомбор и желим вам срећан и успешан рад и да понесете само лепе успомене из Сомбора“, изјавила је Тица.
У склопу програма, присутни ће имати прилику да чују неколико тема о којима ће моћи да разговарају током два дана форума. Први дан, теме разговора ће бити „Слобода говора судија“, предавача Ђуре Сеса, експерта Савета Европе и судије Врховног суда Хрватске и предавача Гјоргјиа Андонова, судије Основног суда у Штипу, док ће на другој теми „Кривична одговорност малолетника“, предавачи бити Др Ивана Стевановић, директорка Института за криминолошка и социолошка истраживања, Ивана Миловановић, судија Основног суда у Нишу, Корнелија Иванушић, судија Општинског суда у Великој Горици и др Олга Тешовић, председница Основног суда у Пожеги.
Саветовање на „Данима форума“ се организује уз подршку заједничког пројекта Европске уније и Савета Европе „Подршка реформи правосуђа у Србији“. Форум судија је струковно, непрофитно и невладино удружење, које ради у интересу стручног, одговорног и ефикасног правосуђа. Окупља судије који имају енергију и визију да кроз разноврсне активности утичу на изградњу бољег положаја судија и правосуђа у целини, а постоје од 2015. године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs