У току обука војника артиљераца: Припрема за реализацију колективних задатака на терену

Vojska

Војници генерације „март 2023“, који други део војног рока служе у Мешовитој артиљеријској бригади, интензивно се обучавају за реализацију колективних задатака, саопштено је данас из Миниситарства одбране.

Они су распоређени у топовско-хаубички дивизион и пролазе обуку за борбену употребу вучних топ-хаубица 152 мм М-84 „Нора“, које се користе за пружање ватрене подршке снагама у операцији.

У овој јединици војници пролазе садржаје тактичке и ватрене обуке и унапређују знања о средствима и опреми у роду артиљерије. Тежиште у овој фази је на тактици и извођењу практичних радњи, од извиђања и поседања ватреног положаја, преко припреме и прорачуна елемената за дејство до рада послуга након издавања команде за гађање.

Младе артиљерце у наставку очекују комплекснији садржаји обучавања на терену и програмска гађања, на којима ће бити у прилици да покажу своју оспособљеност за дужности у саставу послуга топ-хаубице и да се увере у ватрене могућности овог борбеног средства.

Војници су у Мешовиту артиљеријску бригаду распоређени, на основу специјалности за које су регрутовани, након успешно савладане индивидуалне обуке у центрима Команде за обуку.

Многи од њих ће баш у овој јединици засновати радни однос у својству професионалног војника Војске Србије, за шта се већ сада могу пријавити.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs