У 37 локалних самоуправа у Србији преко 50 % вакцинисаних грађана

Епидемијска ситуација у Србији је стабилна, али због неизвесности о њеном току на јесен, надлежни апелују на дисциплину. Последњих дана број вакцинисаних стагнира, упозорава премијерка Ана Брнабић.

Према последњим подацима, у Србији је у регистровано 80 нових случајева коронавируса, међу 8.352 тестирана узорка. Од ковида 19 преминуло је још 6 особа. На респиратору се налази 16 пацијената.

Највише новозаражених током протекла 24 сата бележи Београд – 25, док остали градови имају једноцифрене бројеве инфицираних.

Министар здравља Србије Златибор Лончар изјавио је да је ситуација са вирусом под контролом, али да то не значи да се може дозволити потпуно опуштање.

Лончар је у Скупштини Србије рекао да посете у болницама за сада нису безбедне, наводећи да се и даље свакодневно региструју заражени.

Премијерка Ана Брнабић је упозорила да ће се, ако грађани не наставе да се вакцинишу, десити неизбежно и почеће да расте број оболелих.

Упозорила је да је у Србији 48 одсто пунолетне популације вакцинисано и да тај проценат не можемо да пређемо.

  • О томе причамо недељу дана, не можемо да пређемо 2,6 милиона вакцинисаних, то је невероватно, рекла је Брнабићева.

Додала је да у Србији постоји само 37 локалних самуправа у којима је вакцинисано више од 50 одсто пунолетних и да ту спада и неколико београдских општина.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије