Фестивал мултикултуралности оплеменио центар Сомбора

У организацији Kултурног центра „Лаза Kостић“, на Тргу Светог Ђорђа, одржан је четврти Фестивал мултикултуралности „МултиKулти Сомбор 2021“. Фестивал је званично отворио члан Градског већа за област културе и образовања, Борислав Станичков.

Он је овом приликом још једном нагласио да је Сомбор изузетно  поносан на мултикултуралност, толеранцију и богатство различитости које има у својој духовној баштини, те неговање различитих традиција које су основна инспирација Фестивала мултикултуралности.

На централној бини, богатство различитих фолклорних игара дочарала су градска културно-уметничка друштва „Сомбор“ и „Раванград“, да би се на крају вечери сомборској публици представила београдска трупа „Уна Сага Сербица“ са плесним спектаклом „Игра богова“. Без имало сумње, може се рећи да је овај наступ оставио најснажнији утисак на све посетиоце, који су громогласним аплаузом поздравили актере на бини по завршетку њиховог наступа.

Такође, у оквиру ове манифестације, посетиоци су могли да прошетају кроз Базар рукотворина на ком су уникатне производе ручне радиности представила многобројна удружења, првенствено удружења жена која се баве старим занатима, са територије Аутономне Покрајине Војводине.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије