Филм „Барби“ оборио рекорд: Мало коме је ово успело

Film Barbi

Филм „Барби“ је достигао магичну бројку од милијарду долара и то за мање од месец дана од приказивања, тачније 17 дана. Ово је први филм женске редитељке који је то успео.

У савременој историји, само 53 филма су зарадила више од милијарду долара. Зарадом од милијарду долара за мање од месец дана оборен је рекорд а то је раније успело само филму „Чудесна жена“ који је режирала Пети Џенкинс.

Цео свет обојила у ружичасто

– Нико осим Грете Гервиг није могао да оживи ову међугенереацијску икону и њен свет у тако смешној, емотивној и забавној причи, која је цео свет обојила у ружичасто – изјавио је председник дистрибуције у компанији Ворнер Бродерс, Џефри Голдстајн.

„Барби“, коју је Гервиг режирала и за коју је била косценариста, приходовала је још 53 милиона долара са 4.178 локација у Северној Америци овог викенда, према проценама које је данас изнео студио, пренео је Ројтерс.

Филм у којем главне улоге тумаче Марго Роби и Рајан Гослинг до сада је зарадио 459 милиона долара у САД и 542 милиона долара у другим државама.

Три филма за која жене потписију заједничку режију су и даље испред „Барби“, укључујући филмове Џенифер Ли „Фрозен“ (1,3 милијарде долара) и „Фрозен 2“ (1,45 милијарди долара) и „Капетан Марвел“ Ане Боден (1,1 милијарда долара).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs