Фондација „Ана и Владе Дивац“ стипендира студенете пољопривреде и ветерине

Фондација „Ана и Владе Дивац“ расписала је конкурс за доделу „Стипендија Нада Обрадовић“ студентима пољопривреде или ветерине који су школске 2021/2022. године, на територији Србије, уписали прву годину студија, а по унапред утврђеним условима.

Право да се пријаве на конкурс, имају студенти који су уписани први пут у текућој школској години на прву годину факултета, а чије се школовање финансира из буџета Србије. Kандидати треба да имају држављанство и пребивалиште на територији Србије. У обзир ће бити узети само они кандидати коју су у претходне три школске године (средња школа) имали просек од најмање 4,50 за сваку школску годину, што доказују потребном документацијом. Посебну предност при додели стипендије имаће кандидати са пријавом боравка у неком од села Србије и чија породица има регистровано пољопривредно газдинство. Такође, предност имају кандидати из осетљивих друштвених група (материјално угрожене породице, једнородитељске породице, избегличке и расељеничке породице, студенти са инвалидитетом, студент/родитељ са хроничним болестима и др).

Подсетимо, ова фондација по други пут расписује конкурс за доделу стипендија одабраним студентима пољопривреног или ветеринарског факултета, а у знак сећања на Наду Обрадовић, која је била велики заљубљеник у село, природу и људе.

Kонкурс је отворен до 24. септембра.

Б.K.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs