Француска: Припрема блокаде предлога закона о укидању пензионе реформе

Francuska

Почетком јуна би у француском парламенту требало да се одржи дебата о предлогу закона о укидању пензионе реформе, али би парламентарна вецина могла да искористи члан 40 француског Устава да блокира тај текст, изјавио је посланик већине Силвен Мејар.

У данашњем интервјуу за Франс Инфо, Мејар је осудио овај корак противника пензионе реформе и оценио да је њихов предлог закона о укидању пензионе реформе „превара“ због којег се мора применити члан 40 француског Устава, преноси БФМТВ.

Текст предлога који је припремила независна посланичка група Лиот, 8. јуна наћи ће се пред посланицима у парламенту, али Мејар, посланик већине из Париза оцењује да је реч о „превари и веома добро осмишљеном политичком трику“.

– Желимо да се председник финансијског комитета Ерик Кокерел понаша као одговоран арбитар, а не као члан левичарског покрета Непокорена Француска Жан Лика Меланшона. У овом случају мора се применити члан 40 Устава Француске – поручио је Мејар.

Чланом 40 француског Устава прописано је да предлози и амандмани посланика нису прихватљиви ако за собом повлаче смањење прихода или повецање јавних издвајања.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs