ФСБ ухапсио главног Путиновог докотра: Зна све здравствене тајне шефа Кремља, са пасошем Никарагве покушао да побегне из Русије!

Putin

Виктора Трухина (59), главног доктора руског председника Владимира Путина за којег се верује да је упућен у све медицинске тајне шефа Кремља, ухапсила је Федерална служба безбедности приликом „покушаја бекства из земље“.

Дејли мејл наводи да је Трухин, који је био на челу истраживања и развоја вакцина, серума и „бактеријских препарата“ у Русији, нестао пре шест дана, у време када је добио отказ у Федералној агенцији за медицинску биологију (ФМБА) под оптужбом да је извршио „проневеру“.

Наводи се да је Телеграм канал Чека-ОГПУ објавио да су агенти Путинове контраобавештајне службе ухватили Трухина приликом покушаја бекства у Белорусију.

Трухин је 11 година био директор Истраживачког института за вакцине и серуме из Санкт Петербурга, родног града председника Русије.

– Он је покушао да напусти Руску Федерацију и оде у Белорусију, а ухапсили су га официри руског ФСБ, који су изгледа знали да директор… планира да путује у иностранство – наведено је у објави на том Телеграм каналу.

Наводи се да је против Трухина покренут кривични поступак када је „постало јасно да намерава да напусти Руску Федерацију и да би могао да исприча много занимљивих ствари о руским вакцинама и серумима“.

Према информацијама тог Телеграм канала, код Трухина је пронађен пасош Никарагве.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs