Функционише поштански саобраћај према Русији и Украјини

Pošta

Поштански саобраћај у области универзалне услуге Пошта Србије обавља са Украјином и Русијом, док је слање новца за Украјину омогућено коришћењем услуге PostCash (међународна упутница), саопштио је данас РАТЕЛ.

Када је реч о слању новца за Украјину услугом PostCash, исплата је ограничена на локације које су изван региона Доњецк и Луганск, у зависности од тренутне безбедносне ситуације.

Поштански оператори курирских и експрес услуга, због тренутног стања и конфликта између Русије и Украјине на територији Украјине, обуставили су пријем пошиљака за територије Русије, Украјине и Белорусије.

ERGP (European Regulators Group for Postal Services) започео је акцију за подршку иницијативи европских поштанских оператора, покренутој са циљем смањења или укидања поштарина за пошиљке насловљене за Украјину које садрже хуманитарну помоћ.

Поштански оператори курирских и експрес услуга, као и ЈП Пошта Србије, обавестили су РАТЕЛ да до сада нису имали ниједан захтев за слање хуманитарне помоћи грађанима Украјине.

РАТЕЛ наводи да наставља да прати ситуацију и да ће све наредне кораке предузимати у складу са интересима корисника и препорукама међународних организација у области поштанских услуга.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије