Хаос на аеродрому у Атланти: Путник запуцао док је чекао да прође контролу, 3 особе повређене

Aerodrom

Путник који је синоћ чекао да прође контролу на главном безбедносном пункту аеродрома у Атланти посегнуо је за ватреним оружјем из своје торбе, а затим и запуцао, што је изазвавало хаос међу путницима и привремено обустављање летова, јавља Тањуг.

Човек, који је касније идентификован као осуђивани криминалац Кени Велс (42), побегао је са пиштољем са контролног пункта, а потом и са аеродрома, саопштила је Управа за безбедност ваздушног саобраћаја, истичући да није реч о инциденту са намерним отварањем ватре, већ случајним опаљивањем, преноси АП.

Полиција је касније саопштила да је издала налог за хапшење виновника овог инцидента, а командир аеродромске полиције, мајор Реџиналд Мурман, изјавио је да Велса траже због оптужби које укључују дела ношење и скривање оружја на комерцијалном аеродрому, поседовање ватреног оружја од стране осуђеног криминалца, коришћење ватреног оружја и несмотрено понашање.

Власти су саопштиле да су три особе задобиле лакше повреде, укључујући једну особу која је пала у предворју аеродрома далеко од контролног пункта, а двоје се жалило на напад панике.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије