Херш: Русија је победила у Украјини, али Запад наставља да лаже о томе

Hers

Амерички новинар и добитник Пулицерове награде Симор Херш објавио је јуче, позивајући се на извор из америчке обавештајне заједнице, да је Русија победила у рату у Украјини, али да Бела кућа и западни медији настављају да лажу о томе.

– Рат је готов. Русија је победила. Нема више украјинске офанзиве, али Бела кућа и амерички медији морају да подрже лаж – рекао је саговорник америчког новинара за текст објављен на платформи “Сабстек”.

Он је навео да су главни делови украјинске војске отказали офанзиву, без оглашавања о томе, додавши да и даље нема прекида ватре зато што украјински председник Владимир Зеленски инсистира на продужавању сукоба.

– Рат се наставља јер Зеленски инсистира на томе. Нема разговора о примирју у његовом штабу или у Белој кући јер они нису заинтересовани за преговоре који би окончали масакр – пише Херш позивајући се на обавештајни извор.

Он истиче да су све изјаве Кијева о успесима у контраофанзиви лаж, да су украјинске трупе повратиле само делиће територије, као и да би у украјинској војсци могло да дође до побуне уколико јој буде наређено да настави офанзиву.

– Истина је да ако би украјинској војсци било наређено да настави офанзиву, она би се побунила. Војници више не желе да гину – навео је он.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs