Хоће ли распуст бити продужен? Одлука о наставку другог полугодишта следеће седмице

Škola

Одлука о наставку другог полугодишта биће донета следеће седмице, најавио је помоћник министра просвете Милош Благојевић, додајући да ће се о враћању у клупе основаца у Војводини разговарати ове недеље.

Благојевић за ТВ Прва наводи да се тим задуженог за праћење епидемиолошке ситуације у образовном систему састаје четвртком и најављује да ће се овог четвртка разговарати о томе да ли ће се основци у Војводини вратити у школске клупе када им прође распуст.

Када је реч о средњошколцима у Војводини, Благојевић подсећа да су они од завршетка распуста 10. јануара на онлајн настави, односно распуст им није продужен.

Када је реч о школарцима у централној Србији, према речима Благојевића, одлука би требало да буде донета наредне недеље, односно у последњој недељи зимског распуста.

Благојевић није могао да прецизира да ли је Министарство ближе продужетку распуста или онлајн настави, а када је реч о Војводини где би ђаци требало да се врате у школске клупе после зимске паузе у понедељак, Министартсво је ипак ближе одлуци да им се распуст не продужава и да наставу похађају онлајн.

“Највероватније ће таква одлука бити донета и за остатак Србије у којој се зимски распуст завршава 24. јануара, односно тог дана почиње друго полугодиште”, казао је Благојевић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије