Хуманитарни концерт за Алека Иштокова заказан за 25. септембар

У суботу, 25. септембра, а почетком у 19 сати у амфитеатру парка у Апатину, биће одржан нови хуманитарни концерт. У питању је концерт инструменталне музике у извођењу Рудолфа Одрија из Свилојева, а сва прикупљена средства биће усмерена на лечење нашег суграђанина Алека Иштокова.

Улаз на концерт је бесплатан, а на месту одржавања биће постављене кутије за добровољне прилоге.

Подсећамо, Алек је преверемено рођен дечак у 24. недељи гестацијске трудноће који сада има 4 године. Услед превременог порођаја дошло је до компликација. Тешко крварење мозга због чега му је уграђен ВП шант. Због великог оштећења мозга пати од епилепсије. Установљена му је и дијагноза церебрална парализа.

Иза Алека је неколико оперативних захвата. Обзиром да је био у инкубатору, очи му нису достигле потребну зрелост стога има проблема са видом. Алек не жваће па има проблем и са говором. Не седи, не пузи, не хода.

Без обзира на све недаће које су га снашле, Алек је један весео и расположен дечак. Да би напредовао потребно је много рада и потребни смо сви ми да му помогнемо.

Средства су му потребна за специјалистичке прегледе, оперативне захвате, физикалне, логопедске, дефектолошке и соматопедске третмане, за олигофренолога, за лекове, ортопедска помагала,БДА обуку, опрему за БДА програм, као и за путне трошкове и смештај.

Допринос за Алеково лечење може се дати и путем Хуманитарне фондације БУДИ ХУМАН Александра Шапића, слањем СМС поруке, 1066 на 3030.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије