Цветковић: Сви сегменти привреде од данас морају да почну да се приремају за ЕXПО

EXPO

Министар привреде Слободан Цветковић изјавио је да би већ данас сви сегменти привреде требало да започну активности како би се припремили за ЕXПО и максимално искорстили озбиљан развоји потенцијал који нам та специјализована Међународна изложба доноси.

„Од данас треба да покренемо све активности, да се сви заједно припремамо. Сви сегменти привреде укључујући ПКС, Развојну агенцију Србије, Фонд за развој и сви који имају импакт са привредом, да се припремимо како би искористили тренутак и максимално поентирали“, рекао је за Тањуг Цветковић кога је, према речима премијерке, на место министра између осталог препоручило и вишегодишње искуство на челу Новосадског сајма који се развио у реномирани сајам.

Министар је подсетио да има искуство стечено на челу Новосадског сајма, а да ће са нове друштвене улоге, као министар привреде, дати свој максимални допринос да као друштво и влада искористимо оно што нас чека за ЕXПО 27.

„Читава активност везана за ЕXПО 2027 представља озбиљно уважавање свега што је претходних година радила Влада Сбрије. Била је велика конкуренција у којој смо победили, што је изузетно важно и озбиљан развоји потенцијал који треба да загрлимо“, подсетио је Цветковић.

Прво мора да се, како је додао, припреми целокупна инфраструктура, како што је и најавио председник Србије.

Све ће се градити у Сурчину, где ће бити и Национални стадион, што је озбиљан грађевински подухват, додао је министар.

„Изложба током 90 дана биће прилика да угостимо најјаче привреднике из више од 90 земаља и дати могућност свим нашим привредницима да направе директне контакте, као и обезбедити стране инвестиције, што представља велики потенцијал за нашу земљу“, навео је он.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs