Цела Русија у бојама српске заставе: Подршка нашем народу после убиства четири јунака на Космету

Rusija

Након трагичног догађаја у селу Бањска, где су четири Србина изгубила своје животе, Срби нису остали сами у својој боли. У овим тешким тренуцима, подршка је стигла из Русије, истичући дубоко братство и солидарност између два народа.

У многим градовима Руске Федерације, грађани су се пробудили уз поруку која истиче једноставну, али дубоку поруку: „Тугујемо заједно са Србијом. Једна боја, једна вера, једна крв“. Ова порука заједно са српском заставом је истакнута на зградама, билбордима, зидовима итд. симболизирајући заједништво и подршку Руса српском народу.

И док лажни премијер тзв. државе Косово Аљбин Курти оптужује Србе за тероризам и док су западне силе остале неме, Русија се истакла као изузетак.

Руско друштво и патриотске организације су брзо реаговале, изражавајући своју солидарност са браћом Србима и пружајући подршку њиховој борби против терора које намеће Курти. Ова подршка није само реторичка, већ искрена и снажна, сведочећи о чврстим везама између руске и српске културе и народа.

Подсетимо се да су и претходних година Срби на Космету били изложени различитим облицима притиска и насиља, укључујући и најмлађе мештане који су трпели малтретирање, рањавање и хапшења. Ова нова трагедија у Бањској само је подсетник на континуирани терор са којим се суочавају.

Председник Србије, Александар Вучић, прогласио је националну жалост поводом ових догађаја, а држава Србија изражава дубоко саосећање према породицама страдалих Срба, који су се храбро супротставили терору који траје предуго. У знак поштовања према жртвама, бројни грађани су се јуче и вечерас окупили испред Храма Светог Саве у Београду, где су полагали цвеће и палили свеће, а у центру Ниша, грађани су донели транспарент на којем пише „Слава српским јунацима“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs