Циклон погодио Индију и Пакистан: Евакуисано више од 180.000 људи, многи градови у мраку

Ciklon

Снажни ветрови, јака киша и плиме погодили су обалу индијске државе Гуџарат, у тренутку кад је циклон Бипарџој стигао на копно, након што су тамошње и власти суседног Пакистана евакуисале више од 180.000 људи.

Приобални градови у деловима Гуџарата су напуштени и у мраку су јер је нестало струје због пада струјних стубова, док је снажан ветар ишчупао поједина дрвећа.

Само у Гуџарату је евакуисано више од 100.000 људи и они су пребачени у склоништа, док је у Пакистану евакуисано око 82.000 људи из високоризичних приобалних подручја.

У школским салама и владиним зградама је организовано пружање помоћи расељенима у обе земље.

– Процес спуштања Бипарџоја на копно наставиће се до поноћи, након чега ће интензитет циклона ослабити, а брзина ветра ће се постепено смањивати – саопштили су из Индијског метеоролошког одељења (ИМД).
АП Пхото/Фареед КханУ Пакистану је евакуисано око 82.000 људи из високоризичних приобалних подручја
Из ИМД додају да се циклон кретао брзином од 113 до 125 километара на сат, као и да ће у наредних неколико сати пасти на брзину од 75 до 85 километара на сат.

Центар циклона Бипарџој, што на бенгалском значи катастрофа или несрећа, био је у Арапском мору, на 30 километара од луке Јакхау близу индијско-пакистанске границе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs