ЦИП-у позив за преговарачки поступак за наставак изградње Ц Обилазнице и дела пута од Бубањ Потока до Панчева

Zaobilaznica

ЈП Путеви Србије позвали су на преговарачки поступак Саобраћајни институт ЦИП Београд за пројекат наставка изградње Ц Обилазнице око Београда, односно дела од Бубањ Потока до Панчева, који би укључио и комбиновани друмско-железнички мост преко Дунава код Винче.

Реч је о послу који је процењен на 2.083.333.300 динара, односно око 17,8 милиона евра.

Позив за преговарачки поступак упућен је Саобраћајном институту ЦИП Београд, јер, како стоји у објашњењу, само ЦИП има важеће решење надлежног министарства да испуњава услове за добијање лиценце за пројектовање машинских делова скретница, железничке опреме и прибора за јавне железничке инфраструктуре са прикључцима (П141М4), преноси еКапија, што значи да само ЦИП може да пружи услуге које су предмет јавне набавке, јер не постоји конкуренција.

Власт је у више наврата најављивала да планира градњу ове деонице, а последњи пут то је учинио председник Србије Александар Вучић током недавног годишњег обраћања.

Он је казао да ће Обилазница око Београда до Бубањ Потока бити завршена за 4 до 5 месеци, а да онда остаје сектор Ц, како би се завршио цео прстен око Београда.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs