Циркуларна економија један од приоритета Града Сомбора

Cirkularna ekonomija

У Великој скупштинској сали зграде Жупаније, у оквиру пројекта „Зелени инкубатор“, данас су представљене студије под називом „Полазне основе за транзицију ка циркуларној економији у Сомбору“.
Испред Града, учеснике је поздравио Синиша Борота, помоћник градоначелника за област урбанизма и заштите животне средине, који је истакао да је циркуларна економија једна од развојних приоритета Града Сомбора.
„Град Сомбор издваја средства у континуитету и ради на подизању стандарда за заштиту животне средине, као и на унапређењу метода управљања отпадом и управљања ресурсима,који су у складу са циљевима одрживог развоја“, рекао је Борота.
У склопу пројекта „Зелени инкубатор“, са циљем подршке развоју циркуларне економије и цивилног друштва, Сомбор је један од 40 градова и општина у Србији, у којем је спроведено истраживање.
Према речима Игора Јездимировића, председника Управног одбора удружења „Инжењери заштите животне средине“, један од циљева данашње презентације јесте да се локалној заједници приближи спроведено истраживање везано за комунални, индустријски и комерцијални сектор.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Један од разлога данашњег доласка у Сомбор, јесте да у неком будућем делу, који Град Сомбор буде имао и буде доносио стратешке документе уважи нешто од ових истраживачких података до којих смо дошли, и да покуша да створи једно окружење у којем ће и мала и средња предузећа, али и цивилни сектор имати могућност да дају свој допринос у развоју циркуларне економије“, закључио је Јездимировић.
Пројекат „Зелени инкубатор“ спроводи Београдска отворена школа у сарадњи са Младим истраживачима Србије и Инжењерима заштите животне средине, а уз подршку Европске уније и уз подршку Министарства за заштиту животне средине.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs